Одрживи развој и култура живљења – тест

Одрживи развој и култура живљења – тест

Сличну проверу у Word формату можете преузети ОВДЕ. и ОВДЕ

Резултат теста

1. Најчешће намирнице изложене генетским променама су репица, кромпир, соја, пиринач и парадајз.

2. Пронађи нетачну тврдњу.

3. Према настанку разликујемо органски и неоргански отпад.

4. Укупна маса живе природе на одређеном подручју или _______________.

5. Дати су НЕОБНОВЉИВИ, ОБНОВЉИВИ и СТАЛНИ природни ресурси. Штиклирај ОБНОВЉИВЕ (ДВА)!




6. Дати су НЕОБНОВЉИВИ, ОБНОВЉИВИ и СТАЛНИ природни ресурси. Штиклирај НЕОБНОВЉИВЕ (ДВА)!

7. Биогориво које се добија претежно од жутог јестивог кукуруза je ______________.

8. Биоразградив отпад је неоргански отпад!

9. Дати су НЕОБНОВЉИВИ, ОБНОВЉИВИ и СТАЛНИ природни ресурси. Штиклирај СТАЛНЕ (ДВА)!

10. На слици се налази знак за ________________.




11. Отпадно уље може да се рециклира.

12. Нађи уљеза тј. нетачан одговор. Биогориво се добија из:

13. Напиши скраћени назив за генетски модификовану храну!

14. Штиклирај нетачан одговор. Неке од мера које се спроводе за смањење буке у градовима су:

15. Штиклирај три тачна одговора. Рециклажом се:




16. Други назив за природна богатства je ресурси.

ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?

ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ