Одрживи развој и култура живљења – тест
Сличну проверу у Word формату можете преузети ОВДЕ. и ОВДЕ
Резултат теста
1. Најчешће намирнице изложене генетским променама су репица, кромпир, соја, пиринач и парадајз.
2. Пронађи нетачну тврдњу.
3. Према настанку разликујемо органски и неоргански отпад.
4. Укупна маса живе природе на одређеном подручју или _______________.
5. Дати су НЕОБНОВЉИВИ, ОБНОВЉИВИ и СТАЛНИ природни ресурси. Штиклирај ОБНОВЉИВЕ (ДВА)!
6. Дати су НЕОБНОВЉИВИ, ОБНОВЉИВИ и СТАЛНИ природни ресурси. Штиклирај НЕОБНОВЉИВЕ (ДВА)!
7. Биогориво које се добија претежно од жутог јестивог кукуруза je ______________.
8. Биоразградив отпад је неоргански отпад!
9. Дати су НЕОБНОВЉИВИ, ОБНОВЉИВИ и СТАЛНИ природни ресурси. Штиклирај СТАЛНЕ (ДВА)!
10. На слици се налази знак за ________________.
природу
рециклажу
саобраћајни знак
11. Отпадно уље може да се рециклира.
12. Нађи уљеза тј. нетачан одговор. Биогориво се добија из:
13. Напиши скраћени назив за генетски модификовану храну!
14. Штиклирај нетачан одговор. Неке од мера које се спроводе за смањење буке у градовима су:
15. Штиклирај три тачна одговора. Рециклажом се:
16. Други назив за природна богатства je ресурси.
ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?
ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ
