О нама

Добро дошли на наш сајт!

Портал provereznanja.rs створио је тим који стоји иза сајта Зелена учионица, са циљем да наставницима у ери модерних технологија и хибридне наставе пружи користан алат за рад.

На овом сајту наставници могу на једноставан начин да креирају провере знања које ће њихови ученици решавати и као део редовних провера, али и ако самостално желе да вежбају научено градиво пре контролног задатка.

Шта издваја наше провере знања од осталих које су наставници до сада користили?

Портал provereznanja.rs нуди низ предности за наставнике, али и за ђаке. Његово коришћење потпуно је бесплатно, а сваки квиз који наставник изради, након брзе провере уредничког тима, бива објављен и доступан свима, уз навођење имена аутора. Провере знања се смештају у јединствену, јавну базу, тако да сви могу да их користе.

Сваке недеље на насловној страни ћемо имати истакнуте највредније ауторе, како бисмо подржали и охрабрили њихов рад.

Наше провере знања креирају се на Вордпрес платформи, а да бисте научили како да направите своју проверу, потребно вам је пет минута, преузмите упутство ОВДЕ.

Које су још предности?

Провере знања креиране на нашем порталу:

– Смештају се у јединствену, свима доступну базу

– Свако питање које креирате, можете користити у више различитих провера знања

– Можете укључити и тајмер, штоперицу, којом ћете ограничити време одговарања на питања

– На крају провере знања, ученик уноси мејл наставника и своје име, а наставнику стиже електронска порука са оствареним резултатом за сваког ученика.

– Ако провера знања има већи број питања, рецимо 20, могуће је укључити опцију којом се ученицима у сваком решавању провере задаје одређени број случајно изабраних питања (рецимо 10) случајно изабраним редоследом. Тако ће сви који решавају тест у исто време добити потпуно различита питања.

– Провере знања могу се користити и само за вежбу и као алат за учење.

– Постоји неколико типова питања које можете креирати у оквиру исте провере знања (са једним тачним одговором, са више њих, са или без фотографије, питања отвореног типа…)

Како да израдим прву проверу?

Ако сте већ погледали упутство које се налази ОВДЕ, можете се регистровати или пријавити кликом на овај ЛИНК.

Када се региструјете и потврдите регистрацију, можете почети са израдом провера знања.

А за све недоумице или евентуална појашњења, контактирајте с нама путем мејла marketing@zelenaucionica.com

Контактирајте с нама