Резултат теста

1. Масти и уља су смеше које садрже:

2. Када за један молекул глицерола вежемо три молекула масних киселина настаје:

3. На чему се заснива реакција хидрогенизације?

4. Шта је тачно? (више тачних одговора)

5. Дата реакција представља реакцију:

6. Који називи су тачни?
7. У моносахариде убрајамо:

8. Молекулска формула глукозе је:

9. Полисахарид беле боје, без кристалне структуре и слабије растворљив у води је:

10. Фелингов и Толенсов реагенс се користи како би се доказало присуство:

11. Дисахариди су:

12. Хидролизом сахарозе настаје инвертни шећер који представља смешу:

13. Гликоген се налази у јетри и мишићима. Представља резервни угљени хидрат са разгранатом структуром.

14. Амино-киселине су биолошки важна органска једињења која садрже:

15. Глобуларни протеини:

16. Како се називају везе којима се повезују молекули амино-киселина?

17. Хипервитаминоза је:
ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?
ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ