Животињско царство 3 – тест за први разред

Животињско царство 3 – тест за 1. разред

Резултат теста

1. Ја сам инсект и дивиш се мојим прелепим крилима. Настајем из метаморфозе: јаје-гусеница-лутка...и онда одлетим. Често умем да се замаскирам, да ме неко не би појео. Деца ми често тепају "шаренићу" - сигурно знаш да сам ја:

2. Не волим да напуштам своју кућицу и свугде је вучем са собом. Жале се да сам ужасно спор, а ја само волим да се крећем својим темпом. Живим и у слаткој и у морској води, као и на копну. Углавном сам биљојед. Кад ме виде без кућице, зову ме голаћ. Знаш ли моје име:

3. Моје млеко деца највише пију. Имам рогове, 4 ноге и реп. Ја мучем, пасем траву, а зими жваћем сено. Тело ми је покривено меком длаком смеђе боје, али могу да будем и црна и шарена. Станујем у штали. Често ћеш моју слику видети на сиревима, павлаци, киселом млеку... Знам да знаш да сам ја:

4. Често ми кажу да сам тврдоглав. Ја сам копитар дугих танких ногу, а тело ми је покривено кратком длаком сиве боје. Биљојед сам. Имам дуге уши. Често последњу клупу у разреду зову по мом имену, питај учитељицу зашто! Моје млеко је једно од најскупљих на свету. Шта мислиш ко сам ја:

5. Кажу да моје име има неке везе са компјутером. Веома се брзо размножавам, а брзо се и крећем. Имам дугачак реп и длаку по телу сиве, беле или смеђкасте боје. Обожавам сир! Мој најпознатији рођак се зове Мики. Дакле, ја сам:
6. У песми Душка Радовића сам плаве боје и некако чудан. Имам дуге уши и кладим се да сам бржи од свих. Чест сам гост на ускршњој трпези, као украс. Длака ми је мекана, а за моје шапице и репић кажу да доносе срећу. Омиљена јела су ми купус и шаргарепа. Другари, ја сам:

7. Ржем и копитам. Ако си мој професионални јахач, зову те џокеј. Немам пруге као зебра, ни дугачке уши као магарац, а, ипак, некако личимо. Често вучем кола, а у бајкама сам упрегнут у кочије за принцезе. Биљојед сам и уз пса човеков највећи пријатељ. Мој назив је:

8. У бајкама често прете да ће вас претворити у мене ако не будете добри! А имаћете и красте! Зелене сам боје, обожавам воду и настајем из пуноглавца. Једем мушице и комарце, а дишем преко коже. Умем да будем и отровна. Када чујеш кре-кре, знаш да је ту:

9. У песми кажу да ми није лако да пронађем своју...сапутницу. Мене је лако препознати по црним тачкицама на црвеном телу. Могу да будем и у другим јарким бојама, које увек упозоравају моје непријатеље да ми се не приближавају! Храним се биљним вашима, а могу и да летим, као у песми "Лет, лет________:

10. Ја сам огроман морски сисар и живим у океанима. Највећи сам зубни предатор икада. Живим веома дуго, чак и преко 200 година. Не пијем морску воду, већ воду извлачим из хране. Беба мог рођака, који је познат као грбави, може дневно да попије чак 150 литара млека. Другари, ја сам:
11. Ја сам мања водена животиња. Дишем помоћу шкрга. На две предње ноге имам канџе или кљешта, док моје остале ноге подсећају на ноге паукова. Крећем се споро у било којем смеру, а када морам да бежим, крећем се бочно. Један мој рођак живи на дну мора у Коралову и зову га Кеба. Ко сам ја:

12. Удата сам за јарца. Најчешће сам меке беле длаке, али могу да будем и тамнија и шарена. Моје је млеко здравије од крављег, а и лакше се вари. Домаћа сам животиња, али имам и своје дивље рођаке, а често ме помешају и са овцама. Ко сам ја:

ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?

ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ