Животињско царство 1 – тест за први разред

Животињско царство 1 – тест за први разред

Резултат теста

1. Мој је врат дугачак, али елегантан. Тело ми је покривено перјем, а живим у води. Најчешће сам беле боје, а играм и главну улогу у једном чувеном и светски познатом балету. Ја сам:

2. Припадам птицама и ловим искључиво ноћу. Имам изражене очи и за мене сви мисле да сам врло мудра. Зову ме још и ћук и буљина. Теби сам познатија као:

3. Ја сам домаћа животиња са две ноге и покривена сам перјем. Имам кљун. Када чујеш моје КОКОДА, знаш да ћеш за доручак имати кајгану. Ко сам ја:

4. Ја сам дивља и опасна животиња, месојед. Тело ми је покривено крзном сиве боје и живим у чопору. Нападам без милости, посебно стада оваца. Ко сам ја:

5. Дивља сам животиња и живим у јазбини. За мене се мисли да сам врло лукава. Имам дугачак реп и крзно наранџасте или црвенкасте боје. Моје име је:
6. Своју кућицу увек носим са собом. За мене кажу да сам најспорија животиња. Могу да живим и у мору. Често доживим дубоку старост. Ја сам:

7. "Боц-боц иглицама, не дирај га ручицама. Боде, боде _______, биће суза, беееж!" Ово је песмица о мени:

8. Живим у шуми, али сам чест гост ливада и пашњака. Дуж целог тела имам пруге. Сваштојед сам и своје одаје под земљом сам копам. Ко сам ја:

9. Ја сам грабљивац и припадам гмизавцима. Одличан сам пливач и великом брзином нападам и грабим свој плен. Имам тело као оклоп и велики број јаких зуба у својим устима. У песми за децу живим у дубокој реци Нил и отео сам малога Јују. Другари, ја сам:

10. Омиљени сам кућни љубимац. Волим да глоцкам и једем кости. Ловци ме воде у лов, добар сам чувар куће, умем да будем спасилац, али и водич за људе који су слепи. Ја сам:
11. Зими сам у сну. Имам добре залихе хране да преживим дугу зиму. Обожавам да хватам и једем рибу, а заслађујем се медом. Носим дебело крзно беле или смеђе боје. Имам опасне и јаке канџе. Мој се напад тешко преживљава. Ипак, омиљена сам играчка за многу децу - ко сам ја:

12. Скупљам лешнике и орахе. Мој је реп богат и китњаст и служи ми као кормило док се крећем. Ситне сам грађе и имам јаке секутиће који ми стално расту, па морам нешто да грицкам по цео дан. Моје име је:

ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?

ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ