Текстуални задаци- тест (1.р.)

Текстуални задаци- тест (1.р.)

1. Јана је замислила неки број. Умањила га је за најмањи парни број и добила 78. Који је број замислила?

2. Тања и Тамара желе да учествују на ликовном такмичењу за које је потребно да нацртају укупно 49 цртежа. Тања је нацртала 26 цртежа. Колико је цртежа нацртала Тамара, ако су учествовали на такмичењу?

3. Продавници намештаја достављено је 50 радних столова, дрвених столица за 13 мање, а полица колико столова и столица заједно. Израчунај колико је полица стигло у продавницу намештаја.

4. Милица је прошле недеље прочитала 43 стране књиге, а ове недеље је завршила са читањем и прочитала преосталих 35 страна. Колико страна има ова књига?

5. Од ког броја треба одузети најмањи непарни број 6. десетице, тако да разлика буде први претходник броја 39?
6. Скакавац Миле направио је забаву на ливади и позвао бубамаре, лептире и пчеле. Број бубамара који је дошао једнак је најмањем парном броју 2. десетице. Лептира је дошло за 25 више, а пчела за 37 мање него бубамара и лептира заједно. Колико је пчела дошло на забаву?

7. Умањеник је највећи непарни број 5. десетице, а разлика је број 22. Колики је умањилац?

8. Стефанов прадеда има 80 година. Стефанов број година једнак је збиру два најмања парна броја прве десетице. Колико година је Стефанов прадеда старији од Стефана?

9. У златари је било 57 златних привезака. Након што је златар продао неколико привезака, у златари их је остало још 26. Колико је привезака продао златар?

10. Разлика је број 22, а умањилац је 60. Израчунај умањеник.
11. Разлика је број 32, а умањилац је други парни претходник броја 69. Израчунај умањеник.

12. Умањеник је највећи непарни број 6. десетице, а разлика је број 33. Колики је умањилац?

13. Мирко је новчаницом од 100 динара прво платио жваку која кошта 6 динара. Од кусура који је добио, сестри је купио шналу за 25 динара и брату свеску за 42 динара. Колико је Мирку остало новца после ових куповина?

14. Стефана је имала 8 динара. Од сестре је добила још новца и сада укупно има 45 динара. Колико је динара Стефана добила од сестре?

15. Љиљана има једну новчаницу од 50 динара, две новчанице од 10 динара и 3 кованице од 5 динара. Колико укупно новца има Љиљана?
ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?

ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ

Резултат теста