Животињско царство 2 – тест за први разред

Животињско царство 2 – тест за први разред

Животињско царство 1 – тест за први разред

Животињско царство 3 – тест за први разред

Резултат теста

1. Краљ сам свих животиња и највећа сам мачка на свету. Моје је тело покривено крзном, око врата носим гриву, а на крају мог репа налази се длакави чуперак. Ричем врло гласно и живим у чопору. Да ли ме препознајеш?

2. Немам нос, него сурлу. Имам клемпаве уши, кљове, ноге попут стубова и биљојед сам. Огроман сам и са мном нема шале. Жалим за својим покојним рођацима. Један од нас је и славна личност у цртаћу - име му је Дамбо. Знаш ли ко сам ја:

3. Поносна сам на свој дуги врат, а дуге су ми ноге. Мислим да сам највиша међу животињама. Очи су ми крупне и смеђе, са дугим црним трепавицама које штите моје очи. Моје тело покривају шаре и ниједна друга моја рођака нема исти распоред тих шара. Ја сам:

4. Не лајем, али ме зову још и пас и то морски. Имала сам главну улогу у неколико филмова и скоро сви су били хорор. Грабљивица сам, имам шиљату главу и пет врста пераја. Ако видиш оно моје леђно пераје, боље ти је да збришеш из воде, јер ја сам:

5. За мене кажу да сам домаћа или кућна варијанта. Моје су уши увек подигнуте, фрктим и режим кад сам љута, предем кад ми се мази. Кажу да имам чак девет живота и да се увек дочекам на ноге. Сигурна сам да сте у цртаћима навијали за мог славног рођака Тома. Дакле, ја сам:
6. Моје је тело покривено црним крзном. Уши ми се не виде, а вид ми и не треба јер живим под земљом. На прстима имам канџе којима копам ходнике под земљом. Једем глисте и ларве инсеката. Ја се зовем:

7. Ја сам дивља животиња и сисар. Моје је тело покривено црним или браон крзном, али по средини имам белу шару. Такве шаре имам и по репу и по лицу. Када сам много узбуђен или сам у великој опасности, испуштам мирис који врло смрди. Када угризем противника, не пуштам стисак зубима чак и ако умрем. Да ли смо се некада срели:

8. Кажу за мене да доносим бебе. Врло сам висока, имам дуге ноге, дуги врат и дуги кљун. Црне сам или беле боје и селица сам, јер не волим хладноћу. Често своју кућу градим на твом димњаку. Ко сам ја:

9. Моја супруга је срна, а дете лане. Познат сам по великим роговима. Биљојед сам и моје је тело покривено крзном. Моје су ноге витке, а реп кратак. Сигуран сам да знаш за мог даљњег рођака ирваса, а мислим да си чуо и за Бамбија. Ја сам:

10. Моје смеђе крзно красе тамније пруге. Сисар сам, месојед и врло сам опасан. Најчешће ловим ноћу и живим сам. Припадам великим мачкама. Мој славни рођак је чувени Шир-кан. Знаш ли моје име:
11. Ја сам гмизавац и месождер. Крећем се пузањем и неколико пута годишње због тога пресвлачим своју кожу. Растем током читавог живота. Од мене људи беже и када јесам и када нисам отровна. Живим у жбуњу, испод камена, под земљом, на дрвећу, по трави, у води... Јесмо ли се некада срели:

12. Најпознатија сам као Пепа. Једем свашта, чак и помије. Имам уврнут репић, 4 кратке ноге и велике наслаге сала. Имам тачно 44 зуба и обожавам да се купам лети, најчешће у блату. Сматрају ме врло интелигентном, а неки ме чак имају и као кућног љубимца иако не миришем најсјајније. Ко сам ја:

ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?

ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ