Upravljanje procesima i stvarima na daljinu pomoću IKT – test za 8. razred

Upravljanje procesima i stvarima na daljinu pomoću IKT – test za 8. razred

Osnovne komponente IKT uređaja – Test za 8. Razred

Резултат теста

1. Računari, koji su opremljeni senzorima, komunikacionim kanalima i odgovarajućim programima, koriste se za za upravljanje procesima i uređajima, bez učešća čoveka ili uz veoma malu intervenciju.

2. "Internet stvari" predstavlja?

3. IKT se koristi za praćenje, upravljanje, kontrolu proizvoda u industriji i naziva se?

4. Internet of Things je pojam koji?

5. Internet inteligentnih uređaja je?
6. Inteligentni sistemi prate i kontrolišu izradu delova u industriji, uočavaju greške i signaliziraju, pre pojave većeg škarta, ili sami u hodu otklanjaju uzroke.

7. Pametni uređaji nam služe za?

8. Danas se već uveliko koriste razne pametne stvari – naši televizori i naši frižideri mogu biti pametni, imamo sisteme video nadzora opremljene raznim senzorima, pametno osvetljenje, pametno grejanje, pametne kuće i pametne gradove.

9. IoT tehnologija se primenjuje u:

10. Pametna sijalica se može uključiti ili isključiti uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu i tako ona postaje internet stvar.
11. Pametni frižideri prevazilaze ono što su mogli klasični kombinovani frižideri jer uz pomoć termo senzora sami regulišu složene programe upravljanja temperaturom i mogu čak slati obaveštenja kada u frižideru nestane određenih namirnica.

12. U pametnim gradovima postoje čak i pametni kontejneri koji sami upozoravaju da su puni i da ih je potrebno isprazniti.

13. Pametni sat, fitnes narukvica ili bilo koji drugi uređaj koji možete nositi svuda sa sobom se smatraju IoT uređajem.

14. Računari se generalno ne smatraju IoT uređajem, kao ni pametni telefoni – iako je pametni telefon prepun raznih senzora.

ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?

ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ