Резултат теста

1. Шта су протеини?
2. Молекули протеина се разликују по:

3. Влакнасти (фибриларни) протеини су:
4. Глобуларни протеини су протеини чији молекули у простору имају облик лопте.

5. Која је улога влакнастих протеина?

6. Шта је тачно? (више тачних одговора)
7. Супстанце које убрзавају хемијске реакције у организму се називају ________.

8. Где се налазе пепсин, трипсин и химотрипсин?

9. Шта представља денатурација?

10. Шта не спада у денатурацију протеина?
11. Уколико се протеин хидролизује на аминокиселине, он у потпуности губи активност и не може обављати функцију у организму. Реч је о:
12. Протеин глутен се налази у:



ШТА ЖЕЛИШ ДА УРАДИШ?
ВИДИ РЕЗУЛТАТЕ
ПОШАЉИ РЕЗУЛТАТЕ